Red Light Radio

Dit internationale muziekplatform is een online radiozender welke haar programma uitzendt vanaf de Wallen in Amsterdam. De zender is sinds 2010 dagelijks live te horen via hun eigen website of op de mobiele app.

De radioshows van Red Light Radio bevatten muziek van zowel lokale als internationale artiesten, maar daarnaast geven ze ook feestjes en concerten, werken ze samen met diverse festivals, musea en diverse culturele partners wereldwijd. De muziekstijl van het radiostation is redelijk divers te noemen, gezien ze zich richten op zowel dancemuziek, ambient, hiphop, black metal en eigenlijk alles dat hier tussenin ligt. De nadruk van de radiozender ligt, zoals ze zelf aangeven, op het verspreiden van ondergrondse muziekpareltjes.

Wekelijks zendt de radiozender zo’n 40 liveshows uit binnen verschillende genres. Deze shows worden dus ook echt live gestreamd naar de luisteraars, maar zijn eventueel ook op aanvraag te verkrijgen via hun Mixcloud pagina en hun eigen website. Inmiddels heeft Red Light Radio wereldwijd een echte internationale community opgebouwd, bestaande uit fans en muziekliefhebbers uit alle windstreken. Bekende clubs zoals Dekmantel en Beesmunt Soundsystem hebben zelfs hun eigen shows op het radiostation, en er komen zelfs met enige regelmaat beroemde internationale dj’s voorbij met live sets. De radiozender won niet voor niets de prijs voor Best Online Radio Station van Mixcloud in 2015.

Het mooiste aan dit radiostation is toch wel de authentieke locatie. Middenin het hart van de Rosse buurt bevindt zich het voormalig bordeel waarin Red Light Radio gevestigd is. Ook reist Red Light Radio sinds 2011 rond met een mobiele studio. Dit geeft ze de mogelijkheid om op diverse locaties uit te zenden, waaronder festivals en andere evenementen.

Posts created 20

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote