NTS Radio

Deze radiozender is een online mediaplatform en radiostation dat ook wel bekend staat onder de naam NTS Live en NTS Radio. Het is gevestigd in Engeland, om precies te zijn in het Hackney district van metropool Londen en stamt uit 2011. Het radiostation zendt een zeer breed spectrum aan radioprogramma’s uit. Daarnaast worden er evenementen georganiseerd waar de nadruk ligt op livemuziek en heeft het mediaplatform zich toegespitst op digitale media.

Inmiddels heeft het radiostation meerdere locaties van waaruit live wordt uitgezonden. Naast Londen zenden ze namelijk ook uit vanuit Manchester, Shanghai en Los Angeles. Het radiostation wordt ook wel omschreven als “een familie van gepassioneerde en gelijkgestemde individuen, welke toegewijd zijn aan het ondersteunen van opwindende muziek en cultuur via de evenementen en online radio”, aldus het Institute of Contemporary Arts.

In 2015 had de zender maar liefst 250.000 maandelijkse luisteraars volgens Britse krant The Guardian. Ze beschreven de zender in dit krantenartikel als “somewhere between BBC 6 Music’s diversity and pirate radio’s DIY spirit”. De slogan van NTR is dan ook niet voor niets ‘Don’t Assume’, waarmee de zender zichzelf graag wil promoten als ruimdenkend en experimenteel.

Posts created 20

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote