Pinguin Radio

Pinguin Radio is een radiozender welke zichzelf omschrijft als hybride radio. Hiermee bedoelen ze dat wanneer de conventionele radio en de streaming diensten zoals Spotify een kind zouden krijgen, Pinguin Radio daaruit zou komen. De muziekzender is te beluisteren via diverse kanalen, namelijk de website van Pinguin Radio, de webplayer en de mobiele app van het station. De muziek wordt non-stop uitgezonden en kan heel eenvoudig aan de afspeellijst van de luisteraar worden toegevoegd. Deze zelf samengestelde lijst met nummers is vervolgens te koppelen aan je profiel op Spotify, zodat je vanuit deze dienst een geheel gepersonaliseerde Pinguin Radio Playlist kunt beluisteren.

De doelgroep

Pinguin Radio richt zich hoofdzakelijk op beoefenaars, liefhebbers en actieve muziekfans van allerhande onafhankelijke en alternatieve popmuziek. Deze muziekstijl wordt ook wel Indie genoemd. Met actief doelen zij op de festivalgangers, concertbezoekers en mensen die met enige regelmaat een plaat of album aanschaffen. Mensen die dus echt actief met muziek bezig zijn. Dit radiostation is dan ook de perfecte manier voor deze doelgroep om nieuwe muziek te ontdekken en de muzikale horizon te verbreden.

Pinguin Radio is gestart op 1 oktober 2011, en heeft sindsdien een trouwe schare luisteraars, welke nog steeds groeiende is. Momenteel stemmen wekelijks meer dan 400.000 afzonderlijke luisteraars af op de muziekdienst. Dit maakt dat de zender een vaste plek heeft weten te bemachtigen in de wereldwijde top 50 van grootste online radiozenders. Vanaf het jaar 2013 mag Pinguin Radio zichzelf zelfs het nummer één web radiostation van Europa noemen, wanneer het gaat om alternatieve en Indie muziek. Niet slecht voor een radiostation van Nederlandse bodem dus.

Meerdere zenders

De afgelopen jaren heeft Pinguin Radio haar aanbod flink uitgebreid. Er zijn diverse zenders bij gekomen, welke uitzendingen doen voor nóg specifiekere doelgroepen en luisteraars. Al deze losse zenders zijn eigenlijk de kinderen van moeder Pinguin Radio, en worden door de 8 vaste werknemers allemaal samengesteld met veel kennis, zorgvuldigheid en bovenal liefde voor muziek. Een aantal voorbeelden van deze zenders zijn:

  • Pinguin Grooves, een zender waarop hoofdzakelijk “zwarte” muziek te horen is zoals soul en funk.
  • Pinguin Pop, dat zich richt op de wat jongere doelgroep.
  • Pinguin On The Rocks, een specifieke zender voor rockmuziek.
  • Ska.World voor, hoe verrassend, ska muziek.
  • Pinguin Classics, een zeer populaire zender binnen kantoren en bedrijven.
Posts created 18

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote