Radio Monique: terug in de ether en uitgerust met CRM-software

In de jaren tachtig van de 20e eeuw was Radio Monique enorm populair. De zeezender was via de middengolf te beluisteren. De radioprogramma’s van Radio Monique werden in die tijd uitgezonden vanaf MV Ross Revenge, het zendschip dat ook de radioprogramma’s van Radio Caroline uitzond.

Toen

Radio Monique zou in eerste instantie uitgezonden worden vanaf MV Magda Maria, het zendschip dat gebruikt werd door Radio Paradijs. Nadat deze poging in 1981 mislukte – het schip werd in beslag genomen – werd drie jaar later nog een poging ondernomen: er werd zendtijd gehuurd van Radio Caroline. Vanaf december 1984 kon iedereen in Nederland, België en Luxemburg dagelijks genieten van vrolijke radioprogramma’s, zoals ‘Opstaan met Monique’ en ‘De wind van voren’. In november 1987, toen de 90 meter hoge zendmast van het schip het begaf tijdens een zware storm op zee, viel het doek voor Radio Monique.

Nu

Sinds vorig jaar is de legende terug in de ether. De tijden zijn echter veranderd: de radio-uitzendingen vinden niet langer plaats vanaf een zendschip. Radio Monique beschikt tegenwoordig over een kleine studio in IJmuiden, van waaruit de radioprogramma’s worden uitgezonden. Ook wordt er gebruik gemaakt van CRM om de samenwerking tussen de verschillende medewerkers van het radiostation op een prettige manier te laten verlopen.

Het CRM-systeem bevat van elke radiomedewerker een contactprofiel. Dit profiel bevat – naast de contactgegevens – informatie over de invulling van de radioprogramma’s van elke medewerker. Deze gegevens worden constant geupdate, zodat alle collega’s – die toegang hebben tot elkaars profiel – op de hoogte blijven van welke muziek wanneer er gedraaid wordt. Zo is de kans klein dat men in herhalingen vervalt. Met het overzichtelijke CRM-systeem kan dus worden voorkomen dat de radioluisteraars steeds dezelfde muziek te horen krijgen. Radio Monique is tegenwoordig te beluisteren via de middengolf op 918 kHz.

Posts created 20

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote