Radio 538

Het huidige Radio 538 is van oorsprong de opvolger van Sky Hitradio. Dit was een zusterstation van Sky Radio dat vanaf 1992 uitzond. Het radiostation ontstond als initiatief van een aantal voormalig Radio 3 dj’s en stond onder leiding van Lex Harding. De naam van het radiostation verwijst naar de golflengte waarop werd uitgezonden, namelijk 538 meter op de middengolf.

Het radiostation was jarenlang verreweg de sterkste speler binnen de radiowereld. Dit kwam wellicht doordat ze zich hoofdzakelijk richtten op jongeren en jongvolwassenen met een muziekvoorkeur voor dance-, rock-, pop- en r&b-muziek. In 2004 wist de zender het populaire Sky Radio zelfs van haar troon te stoten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Radio 538 in zowel 2002 als 2004 en 2009 de Marconi Award voor beste radiozender won.

De eerste uitzendingen van het radiostation werden gedaan vanuit Studio Concordia in Bussum. Deze locatie was oorspronkelijk een televisiestudio en deed in de jaren ’80 en ’90 dienst als studio voor Countdown, een programma van Veronica. Radio 538 verhuisde echter eind jaren ’90 naar een studiocomplex in Hilversum, dichtbij het gemeentehuis, maar zit nu al sinds 2012 in het voormalige pand van de NCRV.

Posts created 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven