Mode in de radiowereld

Het klinkt misschien wat vreemd, maar voor radio dj’s is het belangrijk om er goed en representatief uit te zien voor hun beroep. Dit is in de loop der jaren veranderd omdat het eigenlijk altijd de grap was dat zij bij wijze van spreken in hun pyjama hun radioprogramma konden presenteren, want er was toch niemand die ze zou zien. Maar inmiddels zijn radio dj’s ook rolmodellen geworden en is het belangrijk welke jeans dames op de radio zoal dragen.

De opkomst van social media

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit de radiowereld. Elk radiostation, maar ook elke radio dj, heeft een eigen social media account waarop vrijwel dagelijks updates geplaatst worden over hun radioprogramma’s. Je kunt zelfs meekijken via de webcam waardoor je werkelijk niets hoeft te missen. Het is belangrijk voor de dj’s om er goed uit te zien zodat hun omroep representatief gepresenteerd wordt, maar ook omdat zij steeds vaker de overstap naar televisie maken. Zoals bijvoorbeeld ook Marieke Elsinga van Qmusic, die enorm gewaardeerd wordt voor haar goede dosis humor en vlotte babbel en die dagelijks op RTL Boulevard te zien is. Maar het gebeurt ook steeds vaker dat radio dj’s hun gezicht laten zien in bijvoorbeeld quizzen, talkshows en survivalprogramma’s.

Wat dragen radio dj’s?

De meeste vrouwelijke radio dj’s zien er modern en goed gekleed uit. Er wordt vaak afgewisseld tussen vrolijke jurkjes in de zomer en jeans dames in de winter. Het hangt echter af van de insteek van het radioprogramma, want bij het alternatievere 3FM wordt het ook helemaal geaccepteerd om in een bandshirt en korte jeans dames broek te presenteren. Zijn wie je wilt zijn is bij veel radiostations belangrijk, maar aan de andere kant promoot de radio dj wel hun ‘merk’ en het daarbij behorende imago. Mannelijke radio dj’s zien er vaak casual uit met een spijkerbroek en t-shirt, maar voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft op radio, jubileum of radiogala wordt ook soms een chiquere outfit uit te kast getrokken zoals een pak. Bij radiostations als Qmusic, 3FM, Radio 538 en Radio Veronica hebben ze geregeld speciale themaweken zoals ‘Proud to be fout’ of iets in die trant, waarbij de radio dj’s dan ook in een hele foute outfit hun radioprogramma presenteren. Hoewel die natuurlijk bij het luisteren niet belangrijk zijn, komen die outfits later natuurlijk wel op hun social media terecht.

Posts created 25

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote