De beste radiostations van Nederland

Radio luisteren is iets wat talloze mensen dagelijks doen. In de auto onderweg naar het werk, aan hun bureau of thuis. Daarom is het logisch dat er een groot aanbod aan radiozenders te vinden is. Deze spelen vaak allerlei soorten muziek waardoor iedere luisteraar veel keuze heeft. De meest populaire stations spelen vaak Top 40 muziek of nummers die momenteel erg in zijn. Daarmee trekken ze veel jonge luisteraars aan.

Het is tegenwoordig eenvoudig radio te luisteren. Vroeger moest je een echte radio bezitten en afstemmen op de juiste frequentie. Nu hoeft dat niet meer. Je kunt naar de websites van radiostations zelf gaan om live mee te luisteren. Ook zijn er sites waarop je kunt kiezen uit welke radio je wilt luisteren. Net alsof je online voor schoenen gaat shoppen en een model uitkiest, kies je hier uit welke zender je het liefste hoort. De volgende radiostations zijn vooral heel populair in Nederland.

Q-Music

Q-Music is een relatief jong, in Amsterdam gevestigd radiostation. Hier speelt men vooral veel muziek uit de hitlijsten. Daarnaast is de zender bekend vanwege dj’s zoals Mattie Valk. Ook het bloedstollende spel ‘het geluid’ zorgt ervoor dat veel mensen inschakelen op deze zender. Hierbij wordt een geluid afgespeeld wat kandidaten moeten raden. De waarde hiervan loopt vaak enorm snel op naarmate het langer duurt voordat het juiste antwoord naar voren komt.

Radio 538

538 is altijd al een geliefd radiostation geweest. De voorheen best betaalde dj van Nederland, Edwin Evers, had hier zijn radioshow. Iedere ochtend weer vermaakte hij Nederland met zijn imitaties, grappige passages en anekdotes. Hij besloot echter afgelopen jaar om na een lange, glansrijke loopbaan bij Radio 538 te stoppen. De zender draait ook voornamelijk hits maar wel met iets meer variatie dan bijvoorbeeld Q-Music en Skyradio. Hierbij richt men zich wat meer op stylen als R&B en dance. Dit is wel zo leuk voor de afwisseling.

Sky Radio

De zender Sky Radio valt voornamelijk op door een aantal dingen die het anders maakt dan andere zenders. Zo komen er bij ‘Sky’ geen dj’s aan het woord die tussendoor van alles vertellen. De luisteraars kiezen de platen uit die gedraaid worden, zonder dat je tussen de nummers door geklets van anderen hoeft aan te horen als je daar geen zin in hebt. Een voordeel dus voor iedereen die puur voor de muziek luistert. Echter worden er wel relatief vaak dezelfde nummers gedraaid.

Radio Veronica

Deze heeft vaak luisteraars van een iets oudere leeftijdscategorie. Dit heeft alles te maken met de muziek die er gedraaid wordt. Vaak ligt de focus bij Radio Veronica wat meer op muziek uit de jaren ’80 en ’90. Hierdoor wordt natuurlijk vanzelf een iets ouder publiek aangetrokken. De dj’s zitten vaak al wat langer in het vak en kennen het klappen van de zweep.

Posts created 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven