Radio-awardshows

In Nederland hebben we veel verschillende radiostations, van lokaal tot nationaal. En hoewel het met de huidige streamingcultuur even spannend was of de kleinere radiostations nog beluisterd zouden worden, blijkt deze angst ongegrond. Veel luisteraars blijken namelijk trouw te zijn aan hun radiostation en diens vaste radioprogramma’s. Het is namelijk soms ook fijn om niet na te hoeven denken over een afspeellijst, het geouwehoer van de radio-dj en af en toe een gezellig liedje brengt veel meer sfeer. Het scheelt natuurlijk ook dat het tegenwoordig eenvoudig is om overal ter wereld radio te luisteren zodat je altijd en overal op de hoogte bent. Dat de radio dus nog erg gewaardeerd wordt blijkt ook wel uit verscheidene radio-awardshows die Nederland rijk is. Welke shows dat zijn? Dat lees je hieronder!

Awardshows

De bekendste radio-awardshow is toch wel de Gouden RadioRing. Deze award wordt jaarlijks tijdens het RadioGala uitgereikt aan het beste radioprogramma. Er worden ook twee Zilveren RadioSterren uitgereikt aan de beste vrouwelijke en mannelijke radio-dj. De radio-awards zijn begonnen in 1996 met de Marconi Award, die tot 2009 gehouden werd. Toch is de award nu nog steeds zeer gewaardeerd en wordt het gezien als de belangrijkste radioprijs die er maar te winnen valt, want in 2010 werd de Marconi Award overgenomen door het RadioGala. Naast de RadioRing is er dus ook de befaamde Marconi Award te winnen. Op deze awards worden door veel luisteraars pas het gezicht achter de (radio)stem ontdekt, waar voor de gelegenheid de dj’s zich natuurlijk compleet voor opgedoft hebben. Er zijn dan ook veel fotografen en journalisten aanwezig om de mooiste Gallerix plaatjes te schieten, zodat deze momenten nooit verloren zullen gaan en deze aan de muur gehangen kunnen worden. Gallerix is een website waar ze de mooiste kunst, posters en fotolijsten verkopen. Zo kunnen de mooiste foto’s vereeuwigd worden met een Gallerix lijst of kun je je eigen poster creëren!

Podcasts

Niet alleen voor radio worden er awards uitgereikt, ook voor podcasts beginnen er prijzen te ontstaan zoals de NTR Podcastprijs en de Dutch Podcast Awards. Podcasts zijn namelijk relatief nieuw en zijn in hele korte tijd zeer populair geworden. Het voordeel van podcasts ten opzichte van radio is dat er geen reclame tussendoor komt en dat je het op elk moment van de dag kunt beluisteren. Podcasts worden bovendien ook door veel radiomakers gemaakt, omdat zij precies weten wat leuk is om te vertellen voor luisteraars en veel ervaring hebben met de techniek die erbij komt kijken om zelf een podcast op te nemen.

Posts created 22

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote