SLAM!

Radiostation SLAM! heeft, evenals vele andere radiozenders, een flinke transformatie doorstaan gedurende zijn loopbaan. De zender begon officieel halverwege de jaren ’90 onder de naam New Dance Radio met uitzenden. Het was echter geen etherradio, want de zender was enkel te ontvangen via de kabel. Het genre muziek dat werd gedraaid was erg specifiek, en bestond hoofdzakelijk uit dancemuziek. Hieronder werden wel alle voor die tijd bekende sub genres aangehaald. Van techno tot trance en van hardcore tot house.

Geheel passend in hun straatje nam dancefeest organisator ID&T in het jaar 2000 de zender over, en doopte het om tot SLAM!FM. Het was echter slechts een jaar later dat de naam werd veranderd naar ID&T Radio. In 2003 vond er een radiofrequentieveiling plaats, waardoor ID&T zijn kans schoon zag om ID&T Radio in de ether te krijgen. Langzaamaan werd de programmering van de zender meer mainstream en vanaf 2004 werden er ook gepresenteerde programma’s uitgezonden. Ondanks dat de zender meer Top 40 muziek begon te draaien, dienden ze zich wel te houden aan de regels die aan het zogenoemde etherfrequentie-kavel hingen. Dit bewerkstelligden ze door alternatieve remixen te maken van populaire Top 40 nummers.

Door de verkoop van 66% van de aandelen van de zender eind 2005 kreeg het station al snel weer de originele naam SLAM!FM terug. De zender begon zich meer en meer op jongeren te richten en onderging diverse formatwijzigingen. Er wordt sindsdien niet enkel maar dancemuziek uitgezonden op de zender, maar ook R&B, rock en popmuziek. Er zijn wel nog steeds een aantal bekende dj’s regelmatig op de zender te horen. Onder andere Joris Voorn, Secret Cinema en Oliver Heldens zijn hier voorbeelden van.

Posts created 20

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote