Luister altijd en overal naar radiozenders uit de hele wereld

Onze wereld wordt steeds groter, dankzij technologische ontwikkelingen waaraan maar geen einde lijkt te komen. We reizen verder en hebben gemakkelijker contact met mensen die ver bij ons vandaan wonen. Virtueel bezoeken we bestemmingen aan de andere kant van de wereld terwijl we gewoon thuis op de bank zitten.

Ook op het gebied van radio’s is er in relatief korte tijd veel veranderd. Nog niet zo lang geleden was je afhankelijk van je wereldontvanger om het nieuws uit een ander land te beluisteren. Als je geluk had, kon je ondanks het sterk wisselende signaal de programma’s min of meer volgen.

Verbonden met de hele wereld

Hoe anders is dat nu: via onze laptop of tablet kunnen we zenders van overal ter wereld beluisteren. In winkels waar telefoonhoesjes en andere accessoires worden verkocht, schaffen we speciale houders aan. Zo kunnen we zelfs in de auto handsfree onze smartphone bedienen en naar elke willekeurige zender luisteren.

Populair is tegenwoordig Radio Garden, waarmee je (lokale) radiostations vanuit de hele wereld kunt beluisteren. Beweeg de wereldkaart eenvoudig heen en weer en je hebt meer dan 25.000 zenders tot je beschikking. Zo kun je even afdwalen naar je favoriete vakantiebestemming en terugdenken aan die heerlijke tijd: relaxen bij die beachclub, een cocktail in je hand en de lokale muziek op de achtergrond…

Misschien wil je graag het nieuws uit verre landen van een andere kant horen, of live op de hoogte gehouden worden van bijvoorbeeld sportwedstrijden of verkiezingen in een land dat in een andere tijdzone ligt. Ook kun je op deze manier je talenkennis bijhouden door te luisteren naar nieuws- en praatprogramma’s uit het land van je voorkeur.

Ontdek je favoriete zenders

Luisteren naar (lokale) zenders uit andere landen is boeiend en leuk om te doen. Andersom is het natuurlijk ook handig als je zelf op vakantie bent of langere tijd in het buitenland verblijft. Stem af op Nederlandse radiostations en je bent op de hoogte van het laatste nieuws, zowel nationaal als regionaal. Weet je niet waar je moet beginnen, lees dan de suggesties die de medewerkers van het programma 3 op Reis voor je hebben. Ook zij zijn enthousiast!

Posts created 20

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote