Het nut van een goede bedrijfswageninrichting voor radiomakers

Veel verslaggevers die voor de radio werken zijn constant onderweg naar plekken waar iets te beleven valt. Het is hun taak om het laatste nieuws vast te leggen en dat zo interessant mogelijk te presenteren. Om dat te doen houden ze interviews met mensen op locatie, beschrijven ze de situatie zoals ze die zelf ervaren én weten ze de overblijvende lege tijd goed vol te kletsen.

Eén van de onmisbare tools voor een radiomaker is een bedrijfsbusje waarmee hij naar elke nieuwswaardige gebeurtenis toe rijdt. Daarbij zal hij zelf zijn audioapparatuur en andere werkbenodigdheden mee moeten nemen. Om die dure en kwetsbare gereedschappen te vervoeren kan een bedrijfswageninrichting door de specialisten van Worksystem.be een geschenk uit de hemel zijn.

1. Een goed ingerichte bedrijfswagen vermindert je responstijd

Nieuws blijft niet lang nieuws, en hoe sneller je als radiomaker ergens ter plekke bent, hoe groter de kans dat jij de ‘scoop’ krijgt in plaats van de concurrent. Als radiomaker dien je dus altijd klaar te zijn om uit te rukken en je programma op te nemen.

Daarbij kan een door Worksystem.be slim ingerichte bus een uitkomst bieden. Alles wat je nodig hebt om een radioprogramma op te nemen heeft daarin zijn eigen plekje. Zo weet je altijd waar je elk van je microfoons, snoeren, versterkers en elektronica ligt en waar je het na afloop terug moet leggen. Dat kan je, zeker als je een rommelig type bent, ongelofelijk veel zoekwerk schelen, en dus kostbare tijd opleveren.

2. Bescherm je materialen tegen diefstal en schade

Het opnameapparatuur van een verslaggever moet van hoge kwaliteit zijn, anders haken de luisteraars snel af. Apparatuur dat een uitstekend geluid kan vastleggen is vanzelfsprekend meestal aan de prijs. Daarom is het van groot belang dat ze niet kapot gaan tijdens het vervoer – of erger nog, door een inbraak spoorloos verdwijnen.

Ook op dit vlak biedt het bedrijf Worksystem.be kant-en-klare oplossingen. De inrichting van een reportersbusje wordt gemaakt van oersterk aluminium en/of plaatstaal dat ook de zwaarste gereedschappen veilig vastzet en beschermt tegen schokken of valpartijen. Met op maat gemaakte grendels en sloten voorkom je dat dure apparatuur tegen elkaar stoot of door de bus vliegt. Sterke deursloten en sonische alarmen maken de kans dat de bedrijfsbus wordt opengebroken tijdens een opname in het veld ten slotte veel kleiner.

3. Een bedrijfswageninrichting van kwaliteit kan letsel voorkomen

Veel reporters zijn ZZP’er en daardoor vaak niet goed verzekerd tegen bedrijfsongevallen. En radio maken is een hectisch beroep op uiteenlopende locaties, waarbij tijd geld is.

Daarom is het extra belangrijk om je te beschermen tegen ongelukken die veroorzaakt worden door het rijden in een amateuristisch ingerichte bedrijfsbus. Zelf geschroefde kastjes kunnen tijdens de rit afbreken en dwars door de auto vliegen, zware audioapparatuur kan omvallen, en losliggende snoeren kunnen een gevaarlijke struikelpartij veroorzaken.

Een bus die door Worksystem.be is ingericht is geschikt voor elk soort gebruik en zorgt dat je materialen veilig op hun plek blijven, ook bij een botsing of plotseling remmen. Daarmee ben jij beter beschermd en kan je je werk zonder ongelukken uitvoeren.

Posts created 25

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote