Hoe word je radio DJ?

Nederland heeft een hoop hoogwaardige radiostations te bieden. Geen wonder dat het voor velen een droom is om bij deze radiostations te werken. In dit artikel wordt uitgelegd via welke wegen je deze droombaan kunt bemachtigen.

Radio opleidingen

Er zijn heuse radio opleidingen die radio DJ’s in spe kunnen volgen. Zo heeft de NPO een eigen opleidingstraject waar je jezelf door middel van een demo dient te presenteren. Ook heeft Radio Q-Music hun eigen opleidingsinstituut genaamd Q-college waar je opgeleid wordt in mediatraining, vormgeving en radioproductie. Radio KRO-NCRV heeft zijn eigen Radioschool waar talenten opgeleid worden tot de echte DJ’s. Deze opleidingen zijn kleinschalig waardoor je in korte tijd veel kunt leren.

Toch is het niet per se nodig om een radio-opleiding te volgen wanneer je radio DJ wilt worden. Zo begon Domien Verschuuren (nu radio DJ bij Q-Music) bijvoorbeeld bij het lokale radiostation Radio Tilburg, en is hij via 3FM zijn weg naar boven geklommen. Als radio maken je passie is, is solliciteren bij een kleine omroep als bijvoorbeeld stagiaire een goede eerste stap om eens te zien hoe het eraan toegaat in zo’n studio. Ook hebben de grotere radiostations open dagen waar je een hele dag achter de schermen mee kunt kijken hoe een werkdag er precies uitziet.

Hoe bereid je jezelf voor?

Ten eerste is het belangrijk om over een natuurlijk talent te beschikken om op een duidelijke manier te communiceren met de luisteraar, en elke dag met een lach de nieuwste muziek te presenteren. Bovendien is het ook van belang om de juiste apparatuur in huis te hebben zoals een refurbished imac 27 of een MacBook, om zo op de hoogte te zijn van de laatste actualiteiten omtrent muziek, social media en het nieuws. Omdat je zult werken in een team is het belangrijk een goede teamplayer te zijn met een groot netwerk. Durf te zeggen wat je denkt, en volg je passie!

Posts created 18

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote