Zeven nieuwe partijen bij verkiezingen op 12 september 12-06-2012
De verkiezingen vinden plaats op woensdag 12 september. Op deze manier kregen nieuwe politieke groeperingen de mogelijkheid te bieden zich te kunnen registreren. Dit gebeurde dan ook veelvuldig: Dit jaar doen er zeven nieuwe partijen mee aan de verkiezingen. Naast registratie is het ook van belang dat partijen voldoende gelegenheid wordt geboden kandidatenlijsten op te stellen en een verkiezingsprogramma samen te stellen.

Op 11 juni willigde de kiesraad het registratieverzoek van maar liefst zeven nieuwe partijen in. Hierdoor hebben we in Nederland de keuze uit de volgende nieuwe partijen: Partij van de Toekomst (PvdT), FAMILIA, Libertarische Partij (LP), Anti Europa Partij, Platform Gelijk Staatsburgerschap V/M, IQ-Partij ; met IQ voor Eerlijkheid, en de Partij Onze Nederlandse Samenleving. In totaal staan er nu 35 partijen geregistreerd. Het aantal partijen dat uiteindelijk deelneemt aan de verkiezingen kan echter nog groeien: Het is ook mogelijk om zonder geregistreerde naam mee te doen.
  E-mailadres: Wachtwoord:  
Inloggen  
Wachtwoord vergeten?


Klik hier om profielen van politici te bekijken

  E-mailadres:  
Nieuwsbrief
     

Socialmedia
Wekelijks organiseert Stichting Burger met de initiatieven “Café Politiek” en “Radio Politiek” bijeenkomsten en uitzendingen in Nederland waarmee we jou interesseren en informeren over wat “de burger” raakt en hoe “de politiek” daar over denkt.

 

Draag je ook graag je digitale hoeksteentje bij en overweeg je je actief in te zetten? Zonder partij te hoeven kiezen kom je bij ons snel in contact met gelijkgestemden of volstrekt andersdenkenden en verrijk je je eigen gedachtengoed en dat van anderen.

Voor onze initiatieven in diverse steden in Nederland zoeken wij debatleiders, redactieleden, geluids- en montagetechnici en stagiaires die onze interessante content helpen voorbereiden, opnemen en monteren. Wil jij deel uitmaken van een enthousiaste en initiatiefrijke organisatie? Kom dan eens langs op één van onze Café Politiek bijeenkomsten, beluister onze discussie via RadioPolitiek.NL on air of neem direct contact met ons op per e-mail.


Bij “Café Politiek”, staan burgers en politiek centraal staan en daar komen beide groepen met elkaar in contact in diverse locaties in Nederland. Zo kunnen we vooraf onderwerpen bespreekbaar maken op deze webiste en "Live" in gesprek gaan. 

Laatste nieuws

- 010513 Eerste Hulp bij Sociale Media webinar
- Zeven nieuwe partijen bij verkiezingen op 12 september
- Voorgaande verkiezingen: 020310 PvdA grote winnaar scholierenverkiezingen
- 010512 Vacature zomerstagiair

>> Nieuwsoverzicht


Lid worden?

Lid worden is eenvoudig en verplicht tot bijna niets, mits je fatsoensnormen respecteert. Onder "Lid worden" vul je in 1 ogenblik je gegevens in waarna je de login gegevens op je persoonlijke emailadres ontvangt. Vervolgens kun je aan de slag en neem je contact op met andere leden, leg je contact met politici of breng je een stem uit. 

Veel succes met jouw digitale hoeksteen!

Hyves Linkedin Flickr Twitter Facebook