051011 Column Rene Lancee: De Politieke Leiders van nu zijn de echte bedrieiging voor de welvaart! 05-10-2011

De politiek belazert de burgers door stug vol te houden dat de financiële steun aan de zuidelijke landen absolute noodzaak is om de euro te redden.

Waarheid is dat de Europese banken gered moeten worden om een financieel/economische ramp te voorkomen, het redden van de Grieken is slechts een middel daartoe dat bovendien niet zal werken.

De Grieken hebben eerst 110 miljard en daarna 160 miljard steun gekregen. Totaal 270 miljard euro!

De staatsschuld van de Grieken bedroeg 340 miljard euro, dus voor de gemiddelde simpele burger zou er dus nog maar 70 miljard aan schuld overblijven. Een te verwaarlozen bedrag in deze tijden!De trieste waarheid is echter dat de Griekse schuld na afloop van de hulpprogramma’s vele tientallen miljarden groter zal zijn dan nu.
Dit ondanks de uitverkoop van Grieks staatbezit en de totale plundering van dat land door de banken en het IMF, hetgeen zal leiden tot verarming van de bevolking en het ruïneren van de economie.


Griekenland zal  onontkoombaar failliet gaan omdat aan de fundamentele problemen van het land niets wordt gedaan en de schulden groter worden. De  politiek schuift dat faillissement met ons belastinggeld alleen maar voor zich uit tot na de volgende verkiezingen.  Want verder denken de meeste politici niet.


Het steungeld is uiteindelijk naar de grote banken gegaan en de Europese burgers zullen moeten opdraaien voor de verliezen die geleden zullen worden op het waardeloze staatspapier van de failliete landen dat door de ECB is opgekocht. Maar ook  voor de miljardenverliezen die zullen ontstaan door de onverantwoorde garanties die ons regeringen hebben afgegeven aan failliete economieën.


De  Nederlandse politiek zal eindelijk moeten kiezen: redden we de zuidelijke landen van Europa in de hoop de banken te redden…..of gaan we proberen ons eigen land te redden en gebruiken we ons schaarse geld daarvoor.
De val van de huidige eurozone is net zo onvermijdelijk als het failliet van Griekenland en de rest van de probleemlanden, omdat politici te zwak en te laf zijn om de grote banken op de splitsen of failliet te laten gaan. Niemand heeft iets geleerd van Ierland dat ten onder ging aan het redden van haar banksector….of van IJsland dat zijn banken wel onder liet gaan en daardoor weer toekomst heeft.

Het met alle middelen willen redden van de euro is onverantwoord politiek machtsdenken dat ten koste van de eigen bevolking gaat.


Dergelijke politici eindigden vroeger niet ten onrechte op het schavot of voor een vuurpeloton.
Laat niemand denken dat onder het dunne laagje vernis dat beschaving heet de onvrede en woede over toenemende ongelijkheid, rechteloosheid en armoede in snel tempo toenemen.


De rellen in Engeland hebben bewezen dat de rechtsstaat van de ene nacht op de andere kan omslaan in anarchie waar Overheden machteloos tegenover staan als het massaal gebeurt.

De onbewuste angst daarvoor vormt de grondslag voor het verbod op wapenbezit omdat het monopolie op geweld de enige basis is waarop de staatsmacht uiteindelijk gebaseerd is als het volk het wanbeleid van de politiek niet meer slikt.


Maar zowel Egypte als Syrië laten zien dat iedere macht ten val kan worden gebracht als de bevolking teveel getergd en uitgeperst wordt.
Nederland is niet anders dan andere landen, hoogstens wat langzamer.

De bevolking wordt armer en merkt dat bij de dagelijkse boodschappen. De werkelijke inflatie  wordt zichtbaar als  mensen de winkelprijzen omrekenen in guldens, dan helpen de mooie praatjes over de inflatie die het CBS verspreidt niet meer omdat een kilo speciebonen ineens Hfl. 7,50 kost.

De politiek denkt veelal abstract en mist zowel realiteitszin als een lange termijn visie.
Het beleid is niet langer gericht op het belang van de eigen burgers en bedrijven gekeken, maar grotendeels op het in stand houden van een reddeloos financieel systeem, gebaseerd op schulden en hebzucht.
De veiligheid en de welvaart van de eigen burgers worden daar ondergeschikt aan gemaakt.

Onze arbeidsplaatsen zijn geëxporteerd naar lage lonen landen en onze begroting wordt gekenmerkt door exploderende overheidsuitgaven.


Dus wordt door de regering bezuinigd op ziektekosten, ouderenzorg, AOW, bijstand, leger, politie, openbaar vervoer, kinderopvang en alles wat verder denkbaar is.


Het land wordt financieel kaalgeplukt onder het mom van bezuinigen, maar tegelijkertijd voeren we voor veel geld een illegale oorlog in Libië en spenderen we na € 2 miljard in Uruzgan nog eens een half miljard aan een zinloze militaire missie in Kunduz waar voor de vorm 40 politiemensen worden meegestuurd om dit onzinverhaal door een slapend parlement te kunnen loodsen.

Ons belastinggeld wordt over de balk gegooid via reddingoperaties en garanties aan  (bijna) failliete landen  terwijl de rijen voor de voedselbanken groeien en onze welvaart verdampt.

De schuldencrisis wordt tot op heden bestreden met het maken van nog meer schulden, mede omdat in de politiek nog wordt geloofd in de achterhaalde stelling dat onze schulden gecompenseerd worden door economische groei gekoppeld aan een monetair beleid dat inflatie veroorzaakt.


Maar  voor een land dat niet veel meer produceert en waarvan de aardgasbel is opgesoupeerd zonder dat geld in onze economie te investeren zijn er momenteel weinig groeimogelijkheden.
Ook de belastingdruk kan niet verder opgeschroefd worden omdat inkomstenbelasting plus btw al de helft van ons inkomen opslokken, los van alle andere heffingen en verplichte verzekeringen.

De wereld staat aan de vooravond van een ernstige politieke, financiële en economische crisis.


De banken lenen elkaar net als bij het begin van de crisis in 2008 geen geld meer, de economische groei stagneert en een nieuwe grote oorlog in het Midden-Oosten lijkt nabij.
Een gevaarlijke mix die dit jaar tot explosie zal komen.


Investeren in eigen land en de eigen economie om te proberen de schade van de komende catastrofe te beperken is zinvoller dan ons geld in de bodemloze Zuid-Europese put te blijven storten.


Het rigoureus bezuinigen bij de huidige stagnerende economie is niet het juiste beleid omdat dit zal leiden tot zwaardere recessie en hogere werkloosheid.

S.R.L Lancee

 

Voor de officiele pagina van bovenstaande column klik dan op deze link.

Columns op deze site worden onder eigen titel geschreven en hoeven niet overeen te komen met de visie van deze site.


  E-mailadres: Wachtwoord:  
Inloggen  
Wachtwoord vergeten?


Klik hier om profielen van politici te bekijken

  E-mailadres:  
Nieuwsbrief
     

Socialmedia
Wekelijks organiseert Stichting Burger met de initiatieven “Café Politiek” en “Radio Politiek” bijeenkomsten en uitzendingen in Nederland waarmee we jou interesseren en informeren over wat “de burger” raakt en hoe “de politiek” daar over denkt.

 

Draag je ook graag je digitale hoeksteentje bij en overweeg je je actief in te zetten? Zonder partij te hoeven kiezen kom je bij ons snel in contact met gelijkgestemden of volstrekt andersdenkenden en verrijk je je eigen gedachtengoed en dat van anderen.

Voor onze initiatieven in diverse steden in Nederland zoeken wij debatleiders, redactieleden, geluids- en montagetechnici en stagiaires die onze interessante content helpen voorbereiden, opnemen en monteren. Wil jij deel uitmaken van een enthousiaste en initiatiefrijke organisatie? Kom dan eens langs op één van onze Café Politiek bijeenkomsten, beluister onze discussie via RadioPolitiek.NL on air of neem direct contact met ons op per e-mail.


Bij “Café Politiek”, staan burgers en politiek centraal staan en daar komen beide groepen met elkaar in contact in diverse locaties in Nederland. Zo kunnen we vooraf onderwerpen bespreekbaar maken op deze webiste en "Live" in gesprek gaan. 

Laatste nieuws

- 010513 Eerste Hulp bij Sociale Media webinar
- Zeven nieuwe partijen bij verkiezingen op 12 september
- Voorgaande verkiezingen: 020310 PvdA grote winnaar scholierenverkiezingen
- 010512 Vacature zomerstagiair

>> Nieuwsoverzicht


Lid worden?

Lid worden is eenvoudig en verplicht tot bijna niets, mits je fatsoensnormen respecteert. Onder "Lid worden" vul je in 1 ogenblik je gegevens in waarna je de login gegevens op je persoonlijke emailadres ontvangt. Vervolgens kun je aan de slag en neem je contact op met andere leden, leg je contact met politici of breng je een stem uit. 

Veel succes met jouw digitale hoeksteen!

Hyves Linkedin Flickr Twitter Facebook