181110 Rutte wil contact tussen ambtenaren en politiek 18-11-2010
Premier Mark Rutte is er voor dat ambtenaren inhoudelijke contacten hebben met Tweede Kamerleden, als het Kamerlid tenminste het initiatief heeft genomen.

Rutte neemt daarmee afstand van de 'oekaze van Kok', strenge richtlijnen die oud-premier Wim Kok in 1998 opstelde. Kok beperkte de mogelijkheden voor gesprekken tussen ambtenaren en Kamerleden. Rutte zei dat hij zich nooit bewust is geweest van die oekaze, ook niet toen hij op twee departementen staatssecretaris was. Wat hem betreft is het prima dat een Kamerlid zich tot een ambtenaar wendt als hij technische of detailvragen heeft.

Rutte vindt wel dat de minister van de contacten moet weten, maar die moet niet precies voorschrijven wat er gezegd wordt. 'Ik ben voor een ontspannen contact tussen ambtenaren en de Tweede Kamer', zei hij in het Kamerdebat over de begroting van het ministerie van Algemene Zaken.

Bron: Republic.nl


  E-mailadres: Wachtwoord:  
Inloggen  
Wachtwoord vergeten?


Klik hier om profielen van politici te bekijken

  E-mailadres:  
Nieuwsbrief
     

Socialmedia
Wekelijks organiseert Stichting Burger met de initiatieven “Café Politiek” en “Radio Politiek” bijeenkomsten en uitzendingen in Nederland waarmee we jou interesseren en informeren over wat “de burger” raakt en hoe “de politiek” daar over denkt.

 

Draag je ook graag je digitale hoeksteentje bij en overweeg je je actief in te zetten? Zonder partij te hoeven kiezen kom je bij ons snel in contact met gelijkgestemden of volstrekt andersdenkenden en verrijk je je eigen gedachtengoed en dat van anderen.

Voor onze initiatieven in diverse steden in Nederland zoeken wij debatleiders, redactieleden, geluids- en montagetechnici en stagiaires die onze interessante content helpen voorbereiden, opnemen en monteren. Wil jij deel uitmaken van een enthousiaste en initiatiefrijke organisatie? Kom dan eens langs op één van onze Café Politiek bijeenkomsten, beluister onze discussie via RadioPolitiek.NL on air of neem direct contact met ons op per e-mail.


Bij “Café Politiek”, staan burgers en politiek centraal staan en daar komen beide groepen met elkaar in contact in diverse locaties in Nederland. Zo kunnen we vooraf onderwerpen bespreekbaar maken op deze webiste en "Live" in gesprek gaan. 

Laatste nieuws

- 010513 Eerste Hulp bij Sociale Media webinar
- Zeven nieuwe partijen bij verkiezingen op 12 september
- Voorgaande verkiezingen: 020310 PvdA grote winnaar scholierenverkiezingen
- 010512 Vacature zomerstagiair

>> Nieuwsoverzicht


Lid worden?

Lid worden is eenvoudig en verplicht tot bijna niets, mits je fatsoensnormen respecteert. Onder "Lid worden" vul je in 1 ogenblik je gegevens in waarna je de login gegevens op je persoonlijke emailadres ontvangt. Vervolgens kun je aan de slag en neem je contact op met andere leden, leg je contact met politici of breng je een stem uit. 

Veel succes met jouw digitale hoeksteen!

Hyves Linkedin Flickr Twitter Facebook