04112010 Wanneer opent Defensie haar eigen Giro 555? Oproep tot geld inzamelen! 04-11-2010

Defensie verkeert al jaren in een deplorabele financiële staat, bezuiniging op bezuiniging is het deel van onze mannen en vrouwen in uniform. Terwijl onze helden in uniform voor onze veiligheid jarenlang hun leven waagden in Afghanistan is er een dermate tekort aan financiële middelen ontstaan dat zoiets basaals als het opleiden van militairen een probleem is. Maar ook is er al langere tijd een tekort aan munitie en reservedelen, deze week kwam mede daardoor de deplorabele situatie rond onze F-16's in het nieuws. Onze jachtvliegtuigen kunnen niet gerepareerd worden, toestellen worden gekannibaliseerd om anderen in de lucht te houden. Derde wereldtoestanden in Nederland!Het vredesdividend is na de val van de Berlijnse muur al vele malen ingeboekt, terwijl de wereld steeds onveiliger is geworden zijn belangrijke wapensystemen die ons veilig hielden in de uitverkoop gedaan. Ook het kabinet Rutte-Verhagen bezuinigt op Defensie. Is de veiligheid van onze militairen in het geding door gebrek aan opleiding? Is onze nationale veiligheid in het geding? Bij iedere bezuinigingsronde denk je dat het niet erger kan, om bij de volgende te zien dat het toch wel weer erger kan. Als onze overheid niet bereid is om in onze nationale veiligheid te investeren, dan moeten wij burgers zelf maar het initiatief nemen om de financiële nood bij Defensie te lenigen.

 

Ik vraag daarom mijn medeburgers van dit land om met mij het heft in eigen hand te nemen en om massaal zelf geld in te gaan zamelen voor onze nationale veiligheid! Dan kan minister Hillen ondertussen een eigen Giro 555 openen voor de inzamelingsactie.

 

Wie gaat mee geld inzamelen voor onze eigen nationale veiligheid? Binnenkort sta ik op het Plein in Den Haag met een collectebus. En u?

 

Wim de Kok

Buitenlandcommentator Radio Politiek


  E-mailadres: Wachtwoord:  
Inloggen  
Wachtwoord vergeten?


Klik hier om profielen van politici te bekijken

  E-mailadres:  
Nieuwsbrief
     

Socialmedia
Wekelijks organiseert Stichting Burger met de initiatieven “Café Politiek” en “Radio Politiek” bijeenkomsten en uitzendingen in Nederland waarmee we jou interesseren en informeren over wat “de burger” raakt en hoe “de politiek” daar over denkt.

 

Draag je ook graag je digitale hoeksteentje bij en overweeg je je actief in te zetten? Zonder partij te hoeven kiezen kom je bij ons snel in contact met gelijkgestemden of volstrekt andersdenkenden en verrijk je je eigen gedachtengoed en dat van anderen.

Voor onze initiatieven in diverse steden in Nederland zoeken wij debatleiders, redactieleden, geluids- en montagetechnici en stagiaires die onze interessante content helpen voorbereiden, opnemen en monteren. Wil jij deel uitmaken van een enthousiaste en initiatiefrijke organisatie? Kom dan eens langs op één van onze Café Politiek bijeenkomsten, beluister onze discussie via RadioPolitiek.NL on air of neem direct contact met ons op per e-mail.


Bij “Café Politiek”, staan burgers en politiek centraal staan en daar komen beide groepen met elkaar in contact in diverse locaties in Nederland. Zo kunnen we vooraf onderwerpen bespreekbaar maken op deze webiste en "Live" in gesprek gaan. 

Laatste nieuws

- 010513 Eerste Hulp bij Sociale Media webinar
- Zeven nieuwe partijen bij verkiezingen op 12 september
- Voorgaande verkiezingen: 020310 PvdA grote winnaar scholierenverkiezingen
- 010512 Vacature zomerstagiair

>> Nieuwsoverzicht


Lid worden?

Lid worden is eenvoudig en verplicht tot bijna niets, mits je fatsoensnormen respecteert. Onder "Lid worden" vul je in 1 ogenblik je gegevens in waarna je de login gegevens op je persoonlijke emailadres ontvangt. Vervolgens kun je aan de slag en neem je contact op met andere leden, leg je contact met politici of breng je een stem uit. 

Veel succes met jouw digitale hoeksteen!

Hyves Linkedin Flickr Twitter Facebook