Moet jij je FM autoradio al omzetten naar DAB+?

De meeste Nederlandse radiozenders zenden naast een FM-frequentie tegenwoordig ook uit via DAB+. DAB+ staat voor ´Digital Audio Broadcast´ en is het digitale radiosignaal waar je met de FM-frequentie nog gebruik maakt van een analoog signaal. Een digitaal signaal heeft enkele voordelen, vooral als je in de auto naar de radio luistert.

Je hebt nooit meer last van ruis, zenders zijn gemakkelijker op te zoeken én je krijgt informatie over de zender of over een song die op dat moment speelt. Maar wat als je nog steeds je vertrouwde FM-radio in je auto hebt? Moet je dan direct een afspraak met Work System maken om je oude radio te laten ombouwen tot een digitale radio?

Verplichte DAB+ radio in de auto

DAB+ is al enkele jaren geleden ingevoerd. De Europese Unie had hier hoge verwachtingen van en wilde zo snel mogelijk de Europeanen om laten schakelen naar digitale radio. Daarom heeft het Europees Parlement besloten dat vanaf december 2020 iedere nieuwe auto die van de band rijdt, verplicht een DAB+ radio aan boord moet hebben.

Dit wordt inmiddels doorgevoerd door de verschillende automerken, zodat nieuwe auto´s inmiddels geen FM radio meer hebben. Maar er rijden nog talloze oudere auto´s rond die nog wél deze klassieke autoradio aan boord hebben. Moet jij je zorgen maken dat de FM-frequentie binnenkort helemaal verdwenen is en je niks meer aan je radio hebt? Dit hoeft gelukkig nog niet: de FM-frequenties blijven voorlopig nog beschikbaar.

Nog jarenlang FM radio

Het is dus niet zo dat jij je direct naar Work System hoeft te snellen voor het inbouwen van een nieuwe DAB+ radio of om je oude FM radio om te bouwen. De publieke omroepen die hun frequentieruimte door de overheid krijgen toegewezen, hebben voorlopig geen plannen om definitief met FM radio te stoppen. Ook voor de commerciële zenders is er in 2023 weer een veiling voor de verdeling van de FM-frequenties. De komende jaren zit je met je FM autoradio nog steeds veilig.

Mogelijkheden van DAB+ autoradio

Ook al beleef je nog veel plezier aan je analoge autoradio, het kan geen kwaad om je eens te laten voorlichten over de mogelijkheden van een DAB+ autoradio. Work System houdt zich bezig met wageninrichting. Wil je specifieke aanpassingen aan je auto, bijvoorbeeld voor zakelijk gebruik? Dan worden aanpassingen professioneel voor je uitgevoerd.

Als jij niet handig bent met het inbouwen van een nieuwe DAB+ autoradio, maak dan een afspraak met Work System. Zij zorgen ervoor dat je snel profiteert van de functionaliteiten van DAB+, zoals een betere kwaliteit geluid en zoekmogelijkheden. Je kunt bij Work System ook terecht om een externe DAB+ adapter op je FM autoradio aan te laten sluiten voor digitaal ontvangst op je oude autoradio.

Posts created 25

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote